Wij begrijpen dat u als ouder de beste zorg voor uw baby wilt. Wij bieden redressiehelmtherapie aan voor baby's met een schedelafwijking (plagiocefalie en brachycefalie). Een redressiehelm is een helm die gebruikt wordt om de schedel van een baby zachtjes te corrigeren naarmate het hoofdje groeit. De behandeling heeft een hoog slagingspercentage en duurt zo’n vier tot zes maanden. De beste tijd om te beginnen is wanneer uw baby ongeveer vier maanden oud is. Wij helpen u en uw baby hier graag bij.

Voor het leveren van de redressiehelm hebben wij een verwijzing van een (kinder)arts nodig. Redressiehelmen worden meestal niet vergoed door zorgverzekeraars.


Talee redressiehelmen

Wij bieden de redressiehelmen van Talee. De helmen worden gemaakt met de nieuwste technieken, namelijk het 3D-printen. Deze nieuwe technieken bieden vele voordelen ten opzichte van traditionele manieren zoals gipsen. Onze helmen zijn ademend door de ventilatiegaten, licht van gewicht, dun en aan de binnenkant zacht. De helmen zien er modern uit en er is keuze uit verschillende kleuren.


Babyvriendelijk aanmeten

Het aanmeten van de helm doen we via een 3D-scan. Hierbij gebruiken we een babyvriendelijke en nauwkeurige 3D-scanner om 3D-beelden van het hoofdje te maken. Wij hoeven geen gebruik te maken van gips, zoals bij traditionele helmen. 

Uniek design

Op basis van de scan maken wij de op maat gemaakte redressiehelm voor uw baby. Met behulp van 3D-printtechnologie wordt de helm speciaal voor uw baby geprint. Dit proces gebeurt snel en nauwkeurig.

Controle

Na zo'n twee weken komen jullie langs voor een pasafspraak. Uw baby dient de redressiehelm 23 uur per dag te dragen, behalve in bad of bij koorts. We plannen afspraken met u en uw baby in om de voortgang te controleren en wanneer nodig aanpassingen te doen.


Meer informatie

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie. U kunt ook terecht bij onze andere locaties in Utrecht of Amsterdam. Wij helpen u en uw graag verder!


Folders

Brochure Redressiehelm