Wat is een sportblade?

Als u een beenprothese heeft en u wilt hardlopen, kunt u hiervoor een sportblade gebruiken. Een sportblade geeft mee, waardoor hardlopen makkelijker gaat dan met uw dagelijkse prothese.

U kunt een blade gebruiken om recreatief hard te lopen, maar ook om op professioneel niveau hard te lopen.

Sportblade training

Drie maanden uitproberen

Bent u nieuwsgierig hoe het is om met een sportblade hard te lopen? Bij ons kunt u drie maanden lang een sportblade uitproberen. U krijgt hierbij training van onze beweegtrainer Frank Dik, die u een handje op weg helpt.

Na de drie maanden kunt u bepalen of u de sportblade wilt aanschaffen of niet. Is het echt iets voor u en wilt u er één aanschaffen? Een sportblade wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar wij kunnen met u meekijken om deze op een andere manier vergoed te krijgen of u kunt er zelf één aanschaffen voor een zeer scherpe prijs.

Ook mogelijk in Utrecht en Amsterdam! Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op en vraag naar Frank Dik.


Voor iedereen

Hardlopen willen wij voor iedereen mogelijk maken op een laagdrempelige manier. Wij hebben sportblades in verschillende maten, hoogtes en soorten. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om een blade te proberen of bij ons aan te schaffen. 

Alleen als uw stomp te laag bij de grond is, is een sportblade niet mogelijk vanwege de inbouwhoogte. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.


Bladetraining

Frank Dik geeft bladetrainingen op elk niveau. Gewoon als u een keertje recreatief wilt hardlopen, maar ook als u op professioneel niveau aan de slag wilt gaan. 

Frank heeft als oud-bondscoach van het Para Atletiek veel ervaring in het geven van (hard)looptrainingen en adviezen aan mensen met een beenprothese. Hij zet zijn kennis en ervaring graag in om u te helpen!

Frank geeft zijn trainingen in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Prothesetraining Frank Dik

Folders

Meer info over sportprothesen, sportblades en het aanvraagproces? Lees de folder hieronder.

Sporten met een (sport)prothese