Beenprothesen

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om in beweging te blijven of komen. Bij Rijndam Orthopedietechniek zoeken we samen met u naar een geschikte voet-, been- of heupprothese. Een prothese die past bij uw wensen, mogelijkheden en activiteiten. U krijgt begeleiding van een expertiseteam dat gespecialiseerd is op het gebied van beenprothesen en kennis heeft van de nieuwste ontwikkelingen.

Heupprothese

Armprothesen

Bij een verkorting of amputatie van de arm maken wij een armprothese die bij u past. Hoe de armprothese eruit moet zien en wat u er allemaal mee moet kunnen, is voor iedereen weer anders. De één wilt een prothese die er precies uitziet als een 'echte' arm, terwijl de ander voorwerpen ermee wilt kunnen oppakken. Naast armprothesen maken wij ook vinger- en handprothesen, voor als u (een deel van) uw hand mist.

Myo-elektrische armprothese

Orthesen

Een orthese of spalk zorgt ervoor dat een deel van uw lichaam wordt ondersteund, tot rust komt of in de juiste houding wordt gezet. Een orthese kan u veel vrijheid (terug)geven om beter te kunnen bewegen of kan een stuk veiligheid bieden. Wij maken onder andere orthesen voor uw arm, hand, voet, been, nek, hoofd en romp. 

Hand- en vingerspalk

Gangbeeldanalyse

Bij Rijndam Orthopedietechniek voeren wij gangbeeldanalyses uit om uw manier van lopen in beeld te brengen en te verbeteren. Door middel van videobeelden kunt u meekijken naar uw looppatroon en krijgt u meer inzicht in hoe u nog beter kunt lopen. Onze instrumentmakers zijn hierin opgeleid en kunnen u goed adviseren in uw manier van lopen.

Gangbeeldanalyse looplab

Looptraining

Vindt u lopen op verschillende ondergronden spannend? Heeft u moeite uw prothese te vertrouwen? Of wilt u wat zelfverzekerder worden bij het lopen door training? Dan kunt u terecht bij onze beweegtrainer Frank Dik. Frank traint al jaren prothese- en orthesedragers in het lopen met dagelijkse prothesen en blades. 

Prothese looptraining

Sportblades

Heeft u een beenprothese en wilt u hardlopen? U kunt bij ons een blade uitproberen voor drie maanden, om daarna te beslissen of u er een wilt aanschaffen of niet. Met een blade kunt u (blijven) sporten, ook met een beenamputatie of aangeboren beenafwijking. U krijgt hierbij training van beweegcoach Frank Dik, om u op weg te helpen met de blade.

Bladetraining