Als u bij uw baby een afwijkende hoofdvorm heeft opgemerkt en/of u zich hier zorgen over maakt, dan kunt u ons bellen voor een afspraak. Veel ouders komen naar ons toe met zorgen en verwarring, nadat ze tegenstrijdige adviezen hebben gekregen over de zorg voor hun kind.

Wij bieden duidelijke, klinische begeleiding gebaseerd op onze ervaringen en adviseren alleen een behandeling wanneer dit nodig is. Onze beoordeling is drukvrij en comfortabel voor uw baby; slechts een professionele evaluatie en eerlijke aanbevelingen voor de beste weg voor uw baby.

Wanneer ons advies is om redressiehelmtherapie te starten en u dit ook graag wilt, verloopt dat traject zoals hieronder omschreven.


Eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreken we samen met u of uw baby behandelingen nodig heeft en wat de juiste behandeling voor hen zal zijn. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de leeftijd van uw baby, zijn of haar huidige toestand en de ernst van de problemen.

Vanaf drie maanden of jonger reageren kinderen goed op het herpositioneren. Naarmate ze ouder worden, kunnen ouders overwegen een redressiehelm te gebruiken. Op de leeftijd van vier tot zeven maanden is helmtherapie het meest effectief.


Babyvriendelijk scannen

Vervolgens maken we 3D-beelden van uw baby’s hoofd met behulp van babyvriendelijke, zeer nauwkeurige scanapparatuur. Het 3D-scannen zorgt voor een perfecte pasvorm van de redressiehelm. De scans dienen als basis voor het volgen van de voortgang van uw baby tijdens de behandeling.


Ontwerpen

Als ouders kunt u de helm personaliseren door een kleur, icoontje en een eventuele tekst te kiezen. Onze instrumentmakers maken het helmontwerp van uw baby op maat. Met behulp van gegevens uit de scan creëren we een mal om de gewenste hoofdvorm te bereiken.


3D-printen

Met ons op maat gemaakte model en geavanceerde 3D-printtechnologie creëren we een unieke helm voor uw baby. 3D-printen versnelt het proces, wat zorgt voor zowel een snelle levering als een nauwkeurig passende helm.


Passen

Ongeveer twee weken later komt u langs om de helm te passen, zodat zowel u als uw kind tevreden zijn. Tijdens deze afspraak zullen we bespreken wat u kunt verwachten en geven we u instructies over het gebruik, draagschema en schoonmaken van de helm.

Vanaf dit moment draagt uw baby de redressiehelm minimaal 23 uur per dag. De helm mag alleen worden afgenomen tijdens het baden, als uw baby koorts heeft of voor korte intervallen tijdens behandeling of fysiotherapie.


Controles

Uw instrumentmaker zal gedurende het hele behandelingstraject met u in contact blijven en de resultaten van de voortgang met u bespreken. We plannen regelmatig afspraken in om de ontwikkeling van uw baby te volgen en eventueel om nodige aanpassingen te maken.

Bij elke controlescan laat het rapport zien hoe de behandeling van uw baby vordert aan de hand van een grafiek met 2D-dwarsdoorsneden en een indrukwekkende 3D-visualisatie van de verbetering van de hoofdvorm. Hierdoor zijn de resultaten inzichtelijk en begrijpelijk voor u als ouder.

Als ouder kunt u ons altijd bellen bij vragen. Ook zijn extra online afspraken mogelijk, wanneer u dit graag heeft.