Wat is een gangbeeldanalyse?

Wij helpen u graag om (nog) beter en zelfverzekerder te kunnen lopen. In ons looplab kunnen wij uw looppatroon analyseren. Dit doen we door middel van videobeelden en een krachtenplaat. Dit noemen we een gangbeeldanalyse.


Waarom een gangbeeldanalyse?

In ons looplab kijken wij samen met u naar uw looppatroon. Dit doen we om te kijken of de prothese of orthese goed staat, als u inzicht wilt krijgen in uw manier van lopen of als u advies wilt hoe u nog beter kunt lopen. Advies kunt u willen als u bang bent om te vallen en daardoor onzeker bent in het lopen. Maar ook als u al goed loopt en uw manier van lopen wilt finetunen. De gangbeeldanalyse wordt ook wel eens ingezet om het verschil tussen verschillende onderdelen te kunnen laten zien, zoals verschillende knieën. 


Hoe werkt een gangbeeldanalyse?

Loopgang analyse

Analyse

In ons looplab loopt u rechtuit in de kamer. Hierbij loopt u over een krachtenplaat, die vastlegt in hoeverre uw gewicht verdeeld is over uw linker- en rechterkant. De camera's leggen het lopen vast op beeld. 

 

Analyse looplab

Videobeelden bekijken

Samen met u kijken we naar de vastgelegde videobeelden. U krijgt inzicht in hoe u loopt en wij kunnen kijken of we afwijkingen en verbeterpunten zien. Aan de hand hiervan geven wij u adviezen.

 

Instrumentmaker

Looppatroon verbeteren

Met de nieuwe inzichten die u heeft opgedaan, de adviezen en eventuele aanpassingen aan de prothese of orthese, kunt u uw manier van lopen verbeteren. U kunt eventueel een looptraining bij beweegcoach Frank Dik aanvragen.