Orthopedische hulpmiddelen in Rotterdam

Bent u op zoek naar een orthopedietechniek voor het aanmeten van een orthese (ook wel een spalk of brace) of prothese in Rotterdam? Bij Rijndam Orthopedietechniek in Rotterdam leveren wij verschillende orthopedische hulpmiddelen. Ons team aan instrumentmakers en technisch medewerkers werkt intensief samen met revalidatieartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.


Prothesen Rotterdam

Bent u op zoek naar een prothese in Rotterdam? Na een amputatie of bij een aangeboren afwijking kunt u bij ons terecht voor een prothese op maat. Wij hebben teams die gespecialiseerd zijn in hand- en armprothesen en voet- en beenprothesen. Ons doel is dat u (weer) zoveel mogelijk zelfstandig kunt functioneren en dat u zo min mogelijk beperkingen in uw dagelijkse leven ervaart. Onze instrumentmakers kijken graag samen met u naar de best passende voorziening.


Orthesen en braces Rotterdam

Wij meten orthesen en braces aan in Rotterdam. Een korset, enkel-voetorthese of kniebrace; in Rotterdam zijn onze instrumentmakers en technisch medewerkers gespecialiseerd in diverse soorten orthesen. Wij leveren maatwerk en confectie-voorzieningen. Bij last van uw knie, kunnen wij bijvoorbeeld een kniebrace in Rotterdam op maat voor u maken of kunnen wij het bestellen bij een leverancier. Ons team aan instrumentmakers helpt u graag met een voorziening die bij u past, zodat u zo min mogelijk beperkingen ervaart.


Expertiseteam

Rijndam Orthopedietechniek bevindt zich in het gebouw van Rijndam Revalidatie. Ons team van instrumentmakers werkt samen in een multidisciplinair team met de revalidatieartsen en therapeuten van Rijndam Revalidatie. Therapeuten waar u aan kunt denken zijn fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Regelmatig zijn er overleggen tussen de artsen, therapeuten en instrumentmakers. Ook zijn uw arts en/of therapeut soms aanwezig als u een afspraak heeft bij Rijndam Orthopedietechniek. Zo is de keuze voor een bepaalde voorziening of aanpassing ook een gezamenlijke keuze van u en het team. Het team kijkt samen met u of een aanpassing of voorziening u kan helpen in uw dagelijkse leven. Dit kan bijvoorbeeld een prothese of spalk zijn, maar ook een aangepast hulpmiddel zoals een aangepaste vork of mes.


Werkplaats en paskamers

Onze instrumentmakers en technisch medewerkers maken in Rotterdam orthopedische hulpmiddelen, zoals prothesen en orthesen, in onze werkplaats. Ook heeft de orthopedietechniek meerdere paskamers, waarin u geholpen wordt. Hier krijgt u advies, kunt u uw voorziening passen en kunt u wachten als uw instrumentmaker aan de slag gaat met uw voorziening in de werkplaats.


Ook in Utrecht en Amsterdam

U kunt ook een afspraak maken in Utrecht of Amsterdam, waar onze andere twee vestigingen zich bevinden. De Hoogstraat Orthopedietechniek bevindt zich in Utrecht. Hier kunt u terecht voor orthesen, prothesen, looptrainingen en gangbeeldanalyses. Woont u dichtbij Utrecht? Dan kunt u hier terecht.

Onze locatie Protec bevindt zich in Amsterdam en is een beenprothese-expertise centrum. De medewerkers van Protec weten alles over beenprothesen, gangbeeldanalyses en looptrainingen. Ze hebben veel kennis en ervaring rondom het aanmeten van Direct Socket beenprothesen. Bij een Direct Socket prothese wordt de koker over uw been aangemeten, waardoor u dezelfde dag al een nieuwe prothese heeft die perfect aansluit.

Meer weten? Kijk gerust eens op de website van Protec of De Hoogstraat Orthopedietechniek.