Benieuwd naar welke armprothese het beste bij u past? U kunt met onze Xperience Prothese verschillende typen armprothesen testen. Zo kunt u weloverwogen een keuze maken voor een prothese.


Wat is de Xperience Prothese?

De Xperience Prothese is een unieke en innovatieve testprothese van Rijndam Orthopedietechniek. Het is de eerste individueel te verstellen koker voor kinderen en volwassenen met een reductiedefect of amputatie van de onderarm of pols-exarticulatie. Met deze testprothese krijgt u een reëel beeld van wat de uiteindelijke prothese in de praktijk voor u kan betekenen en hoe deze gaat voelen aan uw arm.

De Xperience Prothese bestaat uit een 3D-geprinte koker die te verstellen is. Er zijn vier maten zodat iedereen met een korte arm de Xperience Prothese kan ervaren. Het is mogelijk om een statische prothese met hulpstukken, een prothese met lichaamsbekrachtigde aansturing of myo-elektrische aansturing uit te proberen.


Soorten testprothesen

Prothese met hulpstukken

Aan deze prothese kunt u meerdere hulpmiddelen koppelen, zoals een vork of haak. Deze prothese kunt u niet laten bewegen.

 

Lichaamsbekrachtigde prothese

Deze prothese kunt u bewegen met een band om uw schouder. Hiermee opent of sluit de haak, zodat u ermee spullen kunt pakken.

 

Myo-elektrische prothese

Deze prothese wordt aangestuurd door elektroden op uw huid. De hand kan openen en sluiten door gebruik van uw spieren.


Voordelen

Keuze voor wel/geen prothese

Doordat u de armprothese kunt uittesten, kunt u makkelijker de keuze maken om wel of geen prothese te nemen. De testprothese geeft u namelijk een reëel beeld van hoe een prothese aanvoelt en wat u ermee kunt doen. Hierdoor worden geen onnodige armprothesen verstrekt die later in de kast belanden.

Keuze type prothese

Door verschillende prothesen uit te proberen, komt u erachter welke prothese het beste bij u past. Wij hebben drie verschillende typen prothesen die u hiermee kunt uitproberen: een prothese met hulpstukken, een lichaamsbekrachtigde prothese en myo-elektrische prothese. U kunt het verschil merken in functionaliteit, maar ook bijvoorbeeld in gewicht.

Prothesetraining

Met de Xperience Prothese krijgt u gelijk een stuk prothesetraining en hoeft u niet op uw eigen voorziening te wachten. Op het moment dat u uw voorziening krijgt, bent u daardoor al gedeeltelijk getraind in het gebruik van de prothese. U kunt dus gelijk met uw prothese aan de slag!


Meer informatie

Wilt u meer weten over de Xperience Prothese van Rijndam Orthopedietechniek? Vraag ernaar bij uw instrumentmaker of ergotherapeut, of bel ons.